Koen Aernouts (4 punten, rallypercentage 59,4%)
Luc Timmermans (3 punten, rallypercentage 57,1% SB)
Eri Schopman (rallypercentage 44,1%)

Verslag

Gierle had Poppel klaarblijkelijk onderschat. Ze traden niet eens met de sterkste ploeg aan, dat werd gelet op de uitslag in de heenwedstrijd ook niet nodig geacht. Maar Poppel, ambities voor de 4e klasse ondertussen trad aan met de “basis-vier” van dit seizoen. Ze kwamen als een speer uit de startblokken onze A-ploeg. Koen, Luc en Rico wonnen alledrie hun eerste twee partijen met 3-0 zodat het al snel op 6-1 voor kwam te staan. Eric had het deze avond zichtbaar zwaarder. Na driekwart wedstrijd was de zege al veilig gesteld en stond het maar liefst 9-3.  Luc die hunkerde naar een eerste avond met 4 overwinningen vergallopeerde zich in de tegenstander. Koen Aernouts deed goede zaken voor de door hem in het leven geroepen bokaal en won ook zijn vierde set.

Daarmee stond een welverdiende eindstand van 11-5 op het scorebord. De tegenstanders krabten zich eens achter de oren en de avond werd in volle gezelligheid afgesloten met pizza. Hulshout steekt er deze competitie met kop en schouders bovenuit, maar Poppel heeft laten blijken dat het beslist in de top mee kan draaien.

15-03-2019: Merksplas H – Poppel B 7 – 9

Arno Willems (4 punten, rallypercentage 60,3%)
Tom Spiritus (2 punten, rallypercentage 52,7%)
Driss Bakkioui (2 punten, rallypercentage 48,8%)
Jan van Gompel (1 punt, rallypercentage 46,7%)

Verslag

Merksplas is dit jaar 4x de tegenstander in de competitie. In de eerste twee wedstrijden van deze jaargang was de volle buit voor vereniging waarmee met regelmaat ook een vriendschappelijk treffen heeft plaatsgevonden. Maar in de competitie is het anders. Dan wordt er volop gestreden voor de winst. De H-ploeg van Merksplas staat weliswaar wat plaatsen onder ons maar ze hadden toch een sterk team op de been gebracht, met twee E6 spelers en twee NG’s waren ze op papier de favoriet voor deze avond. Arno en Driss begonnen de avond voortvarend met een klinkende 3-0 overwinning. Tom had de pech om tegen de nummer 1 te moeten starten maar Jan van Gompel, de man in opmars, boekte ook een zege waarmee na een kwart gelijk een voorsprong werd genomen van 3-1. De wedstrijd kenmerkte zich door mega spannende sets, maar de ploegen streden allebei voor elk punt en zo bleef het geringe puntverschil van het begin eigenlijk gehandhaafd tot drie kwart wedstrijd. Met een tussenstand van 7-5 in het voordeel van Poppel kon het nog alle kanten op. De bijna voltallige A-ploeg schreeuwden hun stem schor om de mannen aan te moedigen maar dat nam niet weg dat Merksplas in het laatste kwart langszij kwam 7-7. Arno bleef koel en won zo ook de vierde partij van de avond met 3-0, de zogenaamde clean sheet, een puike prestatie die hij voor het eerst leverde (eerder deden dat Kevin, Eric en Tom al eens in de B-ploeg). In ieder geval een gelijkspel was veilig gesteld. Tom Spiritus had zijn hoofd koel gehouden deze avond en twee fraaie zeges geboekt. Jan van Gompel kon weliswaar een ruim aantal “Jan-van-Gompeltjes” noteren maar had toch in de beslissende fase nog niet het geluk wat hij doorgaans kan afdwingen, een zeer belangrijke zege, zoals later bleek, was deze avond zijn deel. Driss had de eerste gewonnen en had ook de andere twee partijen net niet het geluk aan zijn zijde. Tot overmaat van ramp brak zijn palletje en moest hij noodgedwongen met het speeltuig van Jan zijn matchen afwerken. Hij begon sterk kwam voor in de allesbeslissende wedstrijd met 1-0 en met 2-1. De jeugdige Merksplas-speler was nog niet voornemens om zich bij een nederlaag neer te leggen en kwam terug tot 2-2 in sets. Even leek het erop dat niets meer lukte bij Driss. De belle was niet alleen beslissend voor de wedstrijd maar ook voor de 9e zege op rij. Driss was overgeconcentreerd en kwam achter met 7-1 in de vijfde set. Alles wees er op dat het een gelijkspel zou worden deze avond, maar Driss is geen man van opgeven, hij vocht zich terug tot verbazing van de toeschouwers die hun adem inhielden. De tegenstander kreegt een aantal matchpoints maar Driss gaf niet op en met 15-13 haalde hij de zege binnen. Proficiat mannen van de B-ploeg. Arno was weliswaar de uitblinker en de onaantastbare deze avond maar de punten van de andere spelers waren evenzo belangrijk!