15-02-2019: Nijlen D – Poppel A – Dessel A 8-8

Rico Berendsen (2 punten, rallypercentage 53,9%)
Koen Aernouts (2 punten, rallypercentage 48,4%)
Eric Schopman (1 punt, rallypercentage 43%)

Verslag

Nijlen is beslist geen makkelijke tegenstander. Op de ranglijst hijgt de ploeg ons in de nek, stond voor aanvang 1 punt achter met een wedstrijd minder gespeeld. Poppel A zou er dus goed aan doen om te winnen tegen Nijlen om zodoende wat marge te creëeren. Vol goede moed togen onze mannen dan ook naar Nijlen, al met al een ruim uur onderweg.
De zaal in Nijlen is niet optimaal dat zeker niet. Het is er wat glad en bovendien plegen de basketballers altijd gelijktijdig en nogal luidruchtig te trainen tijdens de tafeltenniswedstrijden. Desalniettemin hadden onze mannen er zin in. Na een kwart wedstrijd was het gaatje al geslagen 1-3 voorsprong. De Poppelse mannen pepten elkaar nog eens flink op en zowaar stond er na 10 matchen een 3-7 tussenstand op het wedstrijdblad. Kat in het bakkie zou je denken. Maar plots liep het niet meer zo als zou moeten. Koen en Rico halen bij zo’n stand doorgaans de winst binnen maar dit keer liep het anders. Nijlen kwam terug in de wedstrijd. Ook Eric moest de winst aan de tegenstander laten. Luc won tot grote opluchting zijn 3e partij van de avond daarmee was het 8e punt binnengehaald. Ondanks de drukte omtrent de bouw was Luc in bloedvorm. Er moest na een 2-0 voorsprong weliswaar een belle gespeeld worden maar daarin maakte hij korte metten. De druk lag vol op de schouders van Rico en Koen maar geheel tegen de gewoonte en verwachting in verloren ze beiden hun match. Nijlen zag hun inhaalrace beloond met een gelijkspel. Luc had voor het eerst de meeste winstpartijen gepakt van het team, dat was genoeg reden om nog eventjes gezellig na te borrelen. Overigens is de A-ploeg nu 4 wedstrijden op rij ongeslagen en dat kunstje konden ze vorig jaar ook één keer opvoeren, toen ontmoetten ze het sterke Geelse. De geschiedenis herhaalt zich want nu staat het schier onklopbare Hulshout op het programma. De A-ploeg moet het dan zonder de man in vorm, Luc, moeten stellen. Kans voor de youngsters Kevin en Arno om zich te laten zien.

11-02-2019: Poppel B – Turnhout K 9-7

Arno Willems (4 punten, rallypercentage 60,4%)
Tom Spiritus (2 punten, rallypercentage 50,7%)
Driss Bakkioui (2 punten, rallypercentage 49,3%)
Rob Pijnenborg (1 punt, rallypercentage 45,3%)

Verslag

De B-ploeg is bezig aan een bijzondere reeks. Wekelijks zien we stijgen in de rangschikking. De druk is dan best groot als je voor de B-ploeg moet aantreden. Onder aanvoering van Rob moesten onze mannen de derby tegen Turnhout klaren. Op papier een gelijkwaardige ploeg met een licht voordeel voor Turnhout. Het was dus ook niet zo vreemd dat het lange tijd gelijk op ging. Tussenstanden 2-2, 4-4 en 6-6 zeggen genoeg. Arno had inmiddels het clubrecord overwinningen op rij afgepakt van Rico. Driss had een match gewonnen en Tom zelfs twee. De druk kwam dus vol op de schouders van “routinier” Rob te staan.  Hij was medogenloos in zijn laatste partij. Soms bezwijkt hij nog wel eens onder de druk maar nu zette hij de spanning om in een drang naar punten scoren hij won zijn partij met 3-0 en zelfs de laatste set met 11-1. Dat leek de genadeslag voor Turnhout zeker toen Driss ook zijn wedstrijd won en de stand zelfs op 8-6 stond. Dat kun je wel overlaten aan Driss, als de druk hoog is houdt hij niet van verliezen. Moeizaam maar prachtige overwinning voor Driss. Tom die amper bekomen was van de nederlaag tegen Jens van Ginneken kwam niet meer in zijn spel en zowaar was het 8-7. Arno had voor aanvang van de wedstrijd al aangegeven dat hij Jens het liefst als laatst zou treffen. Als er één iemand zijn zegereeks kon doorbreken was het Jens wel. De twee jonge talenten uit de gemeente Ravels troffen elkaar alsof zo hoorde in allerlaatste beslissende wedstrijd. Het was een ware thriller. Arno had in de eerste set geen schijn van kans en werd met 3-11 van de tafel geveegd. De tweede set herpakte hij zich en won hij nipt met 12-10. In de derde set was het weer net als in de eerste, Jens won genadeloos met 5-11. Koen Aernouts rende vanaf de skybox naar beneden om met Arno een andere speelwijze door te nemen. Koen is niet alleen zelf een goede speler maar hij kan ook tegenstanders uitstekend analyseren, hij sprak minutenlang in op Arno en dat leek te helpen. Met 11-4 en 11-3 trok hij de winst naar zich toe en daarmee de 5e overwinning van de B-ploeg op rij. 9-7 eindstand voor de toeschouwers een vermakelijke avond en door deze overwinning is Arno 18 wedstrijden op rij als winnaar uit de bus gekomen.