Rob Pijnenborg (rallypercentage 34,8%)

Resultaat

TTV Poppel A – Minderhout D   7 – 9

Verslag
Minderhout kwam goed gemotiveerd naar Poppel voor zoals het noemen een sleutelwedstrijd om aansluiting te houden met de subtop in de vijfde klasse. De wedstrijd kende een spannende ontwikkeling, na 2-2, 4-4 en 6-6 dreigde de wedstrijd af te stevenen op het eerste gelijkspel in deze klasse. Veel onderlinge wedstrijden eindigden in 0-3 en 3-0 maar dat gaf niet de gelijkwaardige krachten weer eigenlijk.

Als gezegd ging het tot 6-6 mooi gelijk op (precies evenveel sets gewonnen). Voor de laatste vier wedstrijden mochten Luc en Rob beginnen, en de aanwezige toeschouwers hielden hun adem in, beiden wonnen namelijk de eerste set van hun laatste wedstrijd. De wedstrijden leken een kopie van elkaar, alsof de spelers uit hun ooghoeken de andere wedstrijd in de gaten hielden. Ondanks een razend spannende tweede set verloor Rob maar zeer nipt. Het leek erop dat de tegenstander daar extra moed uit putte, hij moest helaas de overwinning aan Minderhoud laten. Ook Luc zat het niet mee, hem viel dezelfde uitslag ten deel. In vijf minuten was in plaats van de goede hoop op een voorsprong, er sprake van een 6-8 achterstand.

Koen maakte vervolgens korte metten met zijn tegenstander en won zijn partij 7-8. Jammer genoeg kon Rico geen vuist maken in zijn laatste wedstrijd. Na een kansloze 0-2 in sets kwam hij nog wel terug maar uiteindelijke was een foutieve service op een cruciaal moment zijn pech en hengelde Minderhoud de 7-9 overwinning binnen. Een gelijkspel was misschien wel verdiend geweest voor Poppel