Met maar liefst 32 deelnemers kon er op 8 tafels gestreden worden voor de Beker van Ravels, het toernooi voor recreanten en NG (niet-geklasseerde) spelers.

Het toernooi biedt ook recreanten de mogelijkheid eens deel te nemen aan een gezellig tafeltennistoernooi. “Toernooidirecteur” Koen Aernouts had een mooie opzet en indeling gemaakt. Iedereen kwam voldoende in de gelegenheid om te spelen. De nummer 1 en 32 hebben exact evenveel potjes gespeeld en daar gaat het per slot van rekening om.

Na de poulefase kwamen sommigen pas echt op dreef. Gaandeweg de avond zag je de balbeheersing toenemen en er waren beslist spelers aanwezig die in de competitie geen gek figuur zouden slaan.

Hoe dan ook elk sportevenement kent uiteindelijk een winnaar en dit jaar won Chris de Jonckheere met overmacht het toernooi. Enkel Stef Verbeek wist het haar moeilijk te maken in de finale.